lauantai 13. elokuuta 2016

Vieraiden majoitus

Suuri osa kavereistamme sekä mun puolen suvusta asuu Jyväskylässä tai erittäin lähellä Jyväskylää. Häitämme tanssitaan Seinäjoella, joten majoitus oli yksi iso hoidettava asia heti, kun hääpäivä päätettiin. Jyväskylässä majoittaminen ei olisi ollut niin iso ongelma, sillä yöpaikkoja olisi muualta tuleville löytynyt yhteisten kavereiden ja sukulaisten luota. Seinäjoella tuttavapiiriä vierailla ei juurikaan ole, joten majoitusta jouduttiin miettimään uudelta kantilta.

Ajattelin, että tässähän on aikaa vielä ja onhan Seinäjoen keskustassa hotelleja. Lähetin siis huoneista tarjouspyynnöt Lakeus-hotelliin sekä Vaakunaan. Oltiin mietitty majoitusta myös sen kannalta, että tiedossa ei ollut mitään isoja tapahtumia Seinäjoella tuohon aikaan. Siksi olikin pienoinen yllätys, kun molemmat hotellit olivat varattu täyteen! Muutama suurtapahtuma olikin jostain livahtanut Seinäjoelle.

Kanojen paisto jäi niille sijoilleen, kun luin sähköpostit ja muutama voimasana tuli heitettyä ilmoille. Onneksi anoppi tiesi vielä hotelleja, joissa voisi olla tilaa. Heti soittelemaan pienehkössä paniikissa näihin muutamana hotelliin. Onneksi ensimmäisessä hotellissa oli vielä reilusti tilaa ja teinkin jo huonevarauksen. Huoneiden hinta oli melko kallis per yö, joka hieman harmitti mua, kun vieraat näkevät jo paljon vaivaa, aikaa sekä rahaa tottakai jo pelkästään häihin tulemiseen.

Pohdiskelin asiaa muutaman päivän ja laitoin vielä varuilta Seinäjoen Cumulukseen tarjouspyynnön huoneista. Huoneita oli kuin olikin siellä vapaana ja hintakin tippui roimasti toiseen hotelliin verrattuna! Niinpä peruin ensimmäisen varauksen ja uusi varaus tehtiin Cumulukseen!

Onneksi, onneksi huoneita oli vapaana. Kauhuskenaario oli, että hääpäivää olisi jouduttu siirtämään, jos vieraille ei olisi majoitusta löytynyt.

Uskon, että suurin osa kavereista varailee porukalla huoneita Omenahotellista tai punkkailee kavereiden luona.

Tähän lopuksi listasin vinkit, kun mietitte vieraiden majoitusta


2 kommenttia:

  1. Tosi hyviä vinkkejä! Enpä ole itse tullut ajatelleeksi, ehkä senkin takia, että meillä ei ole ihan ajankohtainen asia vaikka kihloissa ollaankin. Mutta kiitos, täytyy ajatella asiaa tämän kautta kun lähdetään häitä järjestämään, jos mies haluaa kutsua itäsuomen sukulaisiaan länsirannikkohäihin :D

    VastaaPoista