maanantai 12. syyskuuta 2016

Meidän juhlapaikka

    

 Tänään esittelyssä on meidän hääjuhlapaikka! Kihloihin mentäessä aloin heti soittelemaan juhlapaikkoja Seinäjoelta läpi ja todella moni paikka oli jo varattu. Meille hankalaksi juhlapaikan löytämiselle teki se, että vieraita on tulossa 150 ja juhlatilan pitäisi olla yhtenäinen iso tila. Antti oli ollut viime kesänä kaverinsa häissä Kitinojan kylätalolla ja toinen kaveri oli menossa siellä kesällä naimisiin. Antti soitteli kaverit läpi ja kyseli paikasta ja käytiin yhdessä sitten Kitinojaa katsomassa. Ja tuon vierailun jälkeen varattiinkin tuo paikka meidän juhlapaikaksi.

Juhlatila on siis iso liikuntasali. Itse vierastin aluksi ajatusta liikuntasalista juhlatilana, mutta tykästyin tähän. Nuo harmaat laudat seinillä teki todella siistin ja kivan ilmeen salille! Mainoslaatat saa kuulema ottaa pois juhlien ajaksi ja sehän siistii ulkoasua jo todella paljon. Koripallokoreista laitetaan menemään vaijeri, johon kiinnitetään lipputankovalot, hallaharsoa ja paperilyhtyjä, joten katto ja korit jäävät piiloon. Myös salin reunoilta rullataan piiloon köydet ja verkot. Puolapuut peitetään koristein. Pöytiä tulee sen verran, että lattian kuviot jäävät piiloon myös aikalailla.

Yllä olevan kuvan ovi korin alapuolella toimii meillä sisäänkäyntinä. Yleinen ja varsinainen sisäänkäynti näkyy alhaalla olevassa kuvassa, mutta siinä on heti eteinen ja saliin tullaan portaita pitkin. Haluttiin rauhoittaa eteinen, sillä portaissa tulee liikennettä jo vessaan mentäessä. Myös portaikon kautta mennään hakemaan ruokaa pienemmästä ruokailusalista. Meidän sisäänkäynti on alhaalla olevan kuvan vasemmalla seinustalla.

Tämän sisäänkäynnin ympärille tulee myös valoja ja koristeita. Tykkäsin tässä sisäänkäynnissä siitä, että sali ja koristelut näkyvät heti isona kokonaisuutena vieraille. Myös pöydät oli helpompi järjestää fiksusti tilaan nähden tämän sisäänkäynnin mukaan.

Sisään tultaessa näky on nyt siis tämä. Tuonne peräseinälle puolapuiden luo tulee herkkubuffa sekä juomapiste sitten illalla, tuosta avonaisesta ovesta pääsee portaikkoon, hakemaan ruokaa sekä vessaan. Voin niin kuvitella jo tuon tilan koristeltuna, täynnä valoja ja tunnelmaa! <3

Teen tähän loppuun vielä listan plussista ja miinuksista..

Plussat

*Pöytäliinat tulee paikan puolesta
*Samoin astiat, pöydät ja tuolit
*Tilaa riittävästi isolle porukalle
*Pihalla lapsille tekemistä (keinuja,hiekkalaatikko yms.)
*Yksi iso, yhtenäinen tila
*Bändille oma lava (ei vie tilaa pöydiltä ja vierailta)
*Iso ja todella nykyaikainen keittiö
*Sisävessat
*Erillinen pukuhuone, josta tulee lastenhoitohuone (meillä on paljon vauvavieraita)
*Toisesta pukuhuoneesta tulee bändille oma tila
* Iso piha (mahtuu autot ja on tilaa hengailla myös ulkona sään salliessa)
*Halpa tilavuokra
*Joustavat ja rennot vuokranantajat
*Siisti ympäristö ja paikka
*Koristeilla taipuu moniin eri teemoihin
*Erillinen tila, josta haetaan ruoka

Miinukset 

*Vaatii paljon koristeita
Toisaalta tuo ainut miinus on myös ainakin meidän osalta osittain plussa, sillä halusin paikasta riippumatta paljon koristeita. Tässäpä oli meidän juhlapaikan esittely!8 kommenttia:

 1. Osaan niin nähä jo sieluni silmin ton koristeltuna hallaharsolla sun muilla, tulee nätti! Ite ensin kammoksuin et oikeesti liikuntasali mut kuulostaa kyl ihanalta suunnitelmalta <3 jos olis kesähäät niin tollanen idea olis ihana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulleki tuli ekana mieleen joku tosi perinteinen ruma liikuntasali, mutta tuo on kyllä ihana, kun on tuota harmaata lautaa <3

   Poista
 2. Heippa! Löysin sattumalta blogisi, kun etsiskelin kuvia tästä paikasta! Ollaan varattu siis tämä sama paikka meidän häille nyt syksyksi 😊 mietin tuota katon peittoa ja koristelua. Te siis veditte vaijerin koripallokoreista? Tarkoitatko, että veditte aivan salin päästä toiseen päähän? Vai vaan noihin lähimpiin koreihin, joita kuvissasi näkyy? Sain tosi paljon vinkkejä kirjoituksestasi muutenkin, kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana, mikä päivä teidän häät on? Meillä on siis 19.8. tänä vuonna. :) Tarkoituksena on siis vetää vaijeri salin päästä päähän. Vaijerista laitetaan sitten salin reunoille asti menevät lipputankovalot sekä paperilyhtyjä. En tiedä, tuleeko taustalle sitten hallaharsoa tms. Pitää odotella, että isukki laskeskelee, kuinka paljon edes vaijeri kestää painoa. :D Kirjoittelen koristeluista ja muista vielä kevään mittaan ja tuosta vaijerivirityksestäkin voin postailla vielä .:) Kiva, jos tästä oli apua! Tuntuu, että tuo on vielä aika tuntematon juhlapaikkana.

   Poista
  2. Aivan, jostain syystä sain käsityksen, että teidän häät oli jo. Mutta ne on siis tänä vuonna myös, kivaa 😊 meillä on 7.10. Ajattelin, että jos ja kun tuo teidän vaijeriviritys toimii, niin me voitaisiin ostaa se teiltä ja käyttää sitä myös! Mielenkiinnolla odotan mitä teidän isä on mieltä vaijerin kestävyydestä 😁😉

   Poista
  3. Joo todellakin voidaan myyä se sitte teille, jos saadaan siitä sellanen versio tehtyä että voi käyttää uuemminkin!:) Mainiota!

   Poista
 3. Satuin löytämään blogisi sattumalta ja innostuin kun tajusin häidenne olevan seinäjoella! Pakko kysyä, harkitsitteko muita paikkoja? Kun itsellä on ollu kovia ongelmia keksiä/löytää mahdollisia hääpaikkoja täältä päin! Tätä en olekkaan ajatellut, mutta nuo laudat tosiaan ovat kyllä kauniit tuolla, ja voin vain kuvitella kuinka kaunis paikasta tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja tervetuloa blogin pariin! Voin samaistua sun fiiliksiin, koska meille tuotti vaikeuksia löytää juhlapaikkaa. Mä olin tosi nirso hääpaikan suhteen ja tarjontaakaan ei hirmuisesti ole kyllä Seinäjoella päin. Yhtä, mitä mietittiin olin Wanha Karhunmäki http://www.wanhakarhunmaki.fi/ Meillä kaatu tuo siihen, että haluttiin pitää juhlat yhdessä tilassa ja tuolla on tapana pitää kahdessa. Muistaakseni tää oli myös varattu jo meidän päivälle. Käytiin katsomassa myös muutamia nuorisoseurantaloja, mutta niiden kunto oli sellainen, ettei haluttu niitä valita..

   Suosittelen kyllä lämpimästi Kitionjan kylätaloa! Se on siisti, halpa, ja esimerkiksi keittiössä on sellaiset välineet, että pitopalvelu pärjää erittäin hyvin. Lisäksi vuokranantaja on aika rento tyyppi! Tilaakin löytyy.:)

   Poista