tiistai 27. joulukuuta 2016

Vanhaa ja lainattua

Vaikka en perinteisistä perinteisin morsian olekaan, halusin pitää kiinni siitä perinteestä, jossa morsiamella tulee olla jotain sinistä, jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain lainattua. Nopealla Googlettelulla käy selväksi, että sanonta on peräisin viktoriaanisesta Englannista, kuten moni muukin vanha hääperinne, joita nykyhäissä noudatetaan. ”Jotain vanhaa” symboloi vanhoja perhesiteitä ja elämää ennen avioliittoa. ”Jotain uutta” edustaa tulevaisuutta ja uutta elämää avioliitossa. Luottamusta symboloi tapa lainata jotakin arvokasta ja palauttaa se häiden jälkeen. ”Jotain sinistä” morsian puolestaan puki päälleen, ettei tulisi huonoa onnea tai epäonnista avioliittoa.

Halusin pitää näistä perinteistä siis kiinni. Jotain uutta symboloi oma hääpukuni, jotain sinistä saan sukkanauhasta, mutta vanha ja lainattu tuotti päänvaivaa. Koska koruja en halua korviksia enempää hääpäivänä käyttää, päätinkin ottaa vanhan ja lainatun samassa paketissa. Lainaan äitini vanhat sydänkorvikset, jotka näette tuosta kuvasta. Korvikset ovat juuri sopivan kokoiset, sillä en halunnut mitään kovin isoja korviksia. Korvikset käyvät hyvin asuuni ja muutenkin kokonaisuuteen.Onko muita morsiamia, jotka haluavat pitää tästä perinteestä kiinni?


1 kommentti:

  1. Söpöt korvikset! Aika hyvin onnistuit yhdistämään loput perinteistä.

    Haluan ehdottomasti pitäytyä perinteissä! Vaikka olenkin oman tieni kulkija, haluan kunnioittaa perinteitä. Jotain sinistä ja uutta onnistuu varmasti, enemmän päänvaivaa tuottanee lainattua ja vanhaa.

    VastaaPoista