maanantai 20. helmikuuta 2017

Hääkenkien epäonnistunut tuunaus ja uudet suunnitelmat

Puhuin edellisessä postauksessa siitä, kuinka halusin hääkengiksi tennarit. Löysinkin nuo ihanat valkoiset tennarit, jotka näissäkin kuvissa esiintyy. Halusin kuitenkin siis värjätä nuo kengät laventelin violetiksi ja viime viikonloppuna odotinkin, että pääsin kotikotiin tuunaamaan ihanat kengät! Noh, kenkien tuunaaminen meni lopulta siihen pisteeseen, että ostin toiset kengät nettikaupasta. Mitenkä siihen sitten tultiin? Minäpä kerron.

Tarkoitus oli värjätä kengät siis tuollaisella laventelilla ja vaihtaa kenkiin valkoinen pitsinauha. Laitoin kengät värjäytymään ja hetken värjäyksen jälkeen kengät olivatkin ihanan väriset ja hykertelin jo tyytyväisenä. Värjäysohjelma pyöri loppuun ja kenkien lopputulos oli kaikkea muuta, mitä halusin. Aivan liian tummat ja väärän sävyiset kengät! Uitin kengät kloorivedessä ja pesin ne kolme kertaa klooripesulla. Väri haalistui oikeaksi ja taas oltiin voiton puolella. Yön yli pesuhuoneessa kuivuneet kengät olivat ilmeisesti ottaneet itseensä saunan lämmöstä ja kärkiin sekä pitsisiin sivuihin tuli melkomoisen rumat ruskeat läikät! Noh, uudestaan pesuun pesuaineen kanssa. Saatoin innostua läträämään pesuaineen kanssa ja pesukone työntikin kaunista vaahtoa sitten kodinhoitohuoneeseen. :)  Mikä tärkeintä, läntit kyllä haalenivat, mutta eivät kokonaan. Ajattelin, että liimaan pitsiä kauniisti kärkiin ja sivuihin. Kauniithan kengistä tuli, mutta pitsiosista tuli niin kovat, että kengät olisivat raapineet jalkani verille. Tässä vaiheessa saattoi ilmoille lentää yksi tai useampikin kaunis kirosana ja itkupotkuraivarit ei olleet kyllä kovinkaan kaukana.

Tässä vaiheessa äiti kauniisti ehdotti, että ehkä tästä kenkäideasta oli luovuttava ja voisin tilata haluamani kengät nettikaupasta. Päätinkin repäistä sitten kunnolla ja tilata kerralla vähän näyttävämmät kengät. Mekossani on paljettialushame joten halusin repäistä pienellä blingillä. Halusin erikoisemmat kengät ja lopulta päädyttiin siihen, että klikkailin itselleni Minna Parikan Tail sneaks silver glitter bunnyt. Ja olen rakastunut.

 
Näihin luultavasti vaihdan kyllä laventelin violetit nauhat teemavärin mukaisiksi, mutta en usko sitä asiaa sössiväni kovin pahasti! Nämä käyvät myös kimaltelevaan, laventelin violetti/hopeiseen laukkuuni.

Toivottavasti tämä kenkä asia saataisiin nyt käsiteltyä loppuun tällä tilauksella!
Onko muilla ollut epäonnea kenkätuunauksessa?

 

7 kommenttia:

 1. Miksei ollu kuvaa niistä epäonnistuneista kengistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästän teidät traumoilta! :D Mut siis oikeesti ne kengät oli ulospäin ihan kauniit, mutta harmillisesti niitä ei vaan voi pitää.:D

   Poista
 2. Ihanat nuo Minna Parikan kengät. <3

  VastaaPoista
 3. Voi ei! :D Missä kuvat hirviökengistä? :D Harmi, että hyvä idea meni pieleen, mutta jumantsuikka mitkä kengät sulla nyt on! Nuo glitterbunnyt on jumalaiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niistä en halunnu ottaa kuvaa ku v*tutti niin paljon.:D Ja ne jäiki sitte äitin ja isin luo. Noi on kyllä ihanat nyt nuo Parikat <3

   Poista