sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Bridezilla?

Taas aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta. Meillä on sairasteltu viimeiset viikot (ensin minä kaksi viikkoa ja sitten Antti viikon) ja sitten lähdettiin reissuun Kreikkaan. Tämän viikon tiistaina tultiin takaisin Suomeen ja ollaan palauduttu arkeen. Reissusta tulossa postausta erikseen.  Nyt siis pääsee kunnolla uppoutumaan häähommiin. Ja nytpä pureudun aiheeseen Bridezilla.

Tai oikeastaan koko Bridezillailussahan on varmasti kyse morsiamen stressistä ja epärealistisista odotuksista (vaikkapa siitä, kuinka paljon läheisten on käytettävä aikaa morsiamen miellyttämiseen tai häiden järjestämiseen), tai yksinkertaisesti siitä, että asioita ei osata organisoida. Tässä tullaan taas siihen jännään näkökulmaan, että morsian järjestää häät. Tai se, että morsiamesta tuntuu, että hän järjestää häät.

Oikeastaan ainut kriteeri koko häille ja niiden järjestämiselle oli mulla se, että mä en halua tulla bridezillaksi. Myös se, että mä en halua puhua mun häistä, kun kyseessä on kuitenkin meidän häät.
Luulen, että myös itsensä ja parin itsetuntemus on avainasemassa siinä, että bridezillailua ja räjähtelyjä pääse tapahtumaan. Vaikka häät mielletään kovin usein morsiamen unelmapäiväksi, oli meille selvää tottakai, että järjestetään meidän häitä. Ihan yhtälailla sulhanenkin on järjestämässä varmasti elämänsä yhtä unohtumatonta päivää siinä missä morsiankin. Tämähän tarkoittaa käytännössä sitä, että morsiamen on päästettävä ohjaksista irti tietyissä asioissa ja luottaa sulhaseen ja sulhasen kykyyn hoitaa asioita. Yleensä kun tunnutaan törmäävän siihen, että sulhanen "ei osaa" tehdä mitään. Kyllä se osaa.Meillä jaettiin heti alkuun häiden osalta ne asiat, joista Antti on päävastuussa ja ne asiat, joista mä olen vastuussa. Homma on toiminut hyvin!

Mä olen stressaajien stressaaja. Ja myös tämä on hyvä tiedostaa, jottei minusta kuoriudu bridezillaa. Onneksi osaan myös organisoida ja suunnitella. Koska tiedostan oman stressaamiseni, aloitettiin häiden suunnittelu ajoissa. Jaettiin vastuualueet. Tehtiin aikataulu, jonka puitteissa suurinpiirtein hoidetaan asioita. Ihan sen takia, ettei tule kiire ja stressilevelit ei pääse huippuunsa. Että on olo, että kaikki asiat on hoidossa ajoissa.Puhutaan Antin kanssa paljon häihin liittyvistä asioista ja niiden hoitamisesta, että ollaan molemmat kartalla, mitkä asiat on hoidettu ja mitä täytyy vielä tehdä.

Lopulta kuitenkin ollaan järjestämässä ihanaa rakkauden juhlaa ja koko tää suunnitteluprosessi on unohtumatonta ja jännittävää aikaa. Ois todella ikävää, jos häitä järjestäessä kuorma alkaisi painaa ja tekisi mieli perua koko häät kaiken stressin keskellä.

So far so good, saa nähdä vaikka kahden kuukauden päästä mikä on tilanne. ;)
Onko teillä tullut esiin bridezillamaisia piirteitä? 

 


2 kommenttia:

  1. Mulla oli jo pieni stressi nousemassa, mutta nyt kun häihin on enää 4 viikkoa aikaa niin en tiedä miksi sitä ei enää osaakaan yhtään stressata. Vaikka varmaan pitäisi, kun tässä olisi niin paljon kaikkea hommaa vielä :D Mutta parempi näin! Toivottavasti se paniikki nyt sitten kanssa pysyykin poissa... Jotain kauhujuttuja oon kuullut että viikko ennen häitä saattaa olla aika tukalaa, mutta täytyy nyt vaan jättää mahdollisimman vähän hommia enää sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samalla suunnitelmalla mennään, että mahdollisimman vähän hommia hääviikolle! :)

      Poista